Trip Planner

Items Collected: 0

Plans Created: 0

Priroda
Priroda

Tajland je zemlja sa bogatim prirodnim resursima, uključujući širok spektar flore i faune, kao i različite ekološke zone. Postoji više od stotinu tajlandskih nacionalnih parkova, uključujući više od dvadeset marine parks, a svaki park ima jedinstvene atrakcije i mogućnosti da se vide životinje na Tajlandu. Oni koji su zainteresovani za trekking, planinski biciklizam, fotografiju, posmatranje ptica, kampovanje, ronjenje ili da se približe egzotičnim životinjima, na Tajlandu mogu da biraju između brojnih mogućnosti.

Poseta plaži Tajlandu ili jednom od mnogih tajlandskih ostrva predstavlja priliku za posetioce da se odmore, upoznaju egzotični podvodni svet ili čak da nauče da rone. Širom Tajlanda, bilo da su na plaži, ostrvu ili u nacionalnom parku, posetioci će otkriti jedinstvenu floru i faunu i različite ekološke zone, od zimzelenih šuma na planinama na severu i ravnica centralnog Tajlanda do savana na severoistoku i mangrovih šuma duž južnih obala. Životinje na Tajlandu uključuju ne samo slonove i majmune, već i medvede i whale sharks, koje predstavljaju najveću riblju vrstu na svetu.

Beaches and Islands

Poseta tajlandskoj plaži je često vrhunac boravka na Tajlandu, a omiljene destinacije uključuju Puket, Ko Samui, Ko Pi Pi i Krabi.

National Parks

Pošto postoji više od stotinu nacionalnih parkova na Tajlandu, posetioci imaju na raspolaganju niz različitih prirodnih atrakcija i mogu videti mnogo različitih životinja u raznolikim nacionalnim parkovima.

Floras and Faunas

Geografiju Tajlanda, koji se pruža od obala Malajskog poluostrva do planina u kontinentalnom delu, odlikuju različiti klimatski pojasevi, a time i raznovrsnost biljnih i životinjskih vrsta.