Trip Planner

Items Collected: 0

Plans Created: 0

Search Transports

Transport Types : Keywords (optional) :

Operators Listing

Browse Train Listing Here.

Total 1 Listings
Train

Trenutno, glavni granični prelaz za posetioce koji putuju vozom na Tajland se nalazi u blizini pograničnog grada Malezije Butterworth. Putnici iz Singapura i Kuala Lumpur mogu putovati vozom do Tajlanda, ali moraju da promene voz. Putovanje iz Singapura može trajati i do 48 sati jer su potrebne dve promene vozova i postoje brojne stanice na putu ka Bangkoku.

Spavaća kola prve klase predstavljaju pravo uživanje za putovanje vozom do Tajlanda, mada za tu cenu, može putovati u istočnim i orijent ekspresom, luksuznim kolonijalnim stilom vozova koji pružaju usluge Bangkoku i Buttervorth, nedeljno.

Od Laosa, postoji nova linija koja povezuje Laos i Tajland od 2009, pruga duga 3,5 km koja ide od Vientiane-Nong Khai Mosta Prijateljstva do Vijetnamske železničke stanice Thanalaeng. Usluge železnice su dostupne na Tajlandu kad posetioci pređu iz Kambodže, ali još uvek ne iz Kambodže. Nakon prelaska na Tajland sa bilo to iz Laosa ili Kambodže, Nong Khai (iz Vientiane) i Aranyaprathet (iz Poipet) postoje železničke stanice za domaća putovanja.

Planovi su u razvoju za nadogradnju Kambodžanske pruge, tako da bi bilo moguće putovanje iz Kine, preko Vijetnama, Kambodže i Tajlanda, i konačno ka Singapuru.