headline
Hrana i piće

Pošto mnogi posetioci vole da jedu tajlandsku hranu, ne iznenađuje to što mnogi žele i da nauče da je pripremaju. Tajlandski kulinarski kursevi variraju u rasponu od jednodnevnih zabavnih kurseva do obimnih programa obuke kuvara, a i jedni i drugi mogu biti podjednako zabavni i informativni. 

Većina tajlandskih časova kuvanja počeće obilaskom lokalne pijace da biste videli gde Tajlanđani svakodnevno kupuju mnoge egzotične sastojke koje koriste za pripremanje svojih jela. Dobar vođa ture iz neke od renomiranih tajlandskih škola kuvanja ne samo što će vam predstaviti sastojke, već će vas uputiti i gde možete pronaći adekvatne zamene u prodavnicama kod kuće.

Pošto se vratite u školu kuvanja, instruktori će vam demonstrirati proces priprema svakog jela, nakon čega će polaznici pokušati da ih sami pripreme, dok će ih instruktor nadgledati. Polaznici obično odaberu do pet jela i pripremaju sami čitav obrok; međutim, to se razlikuje od škole do škole, pošto mnoge škole ne zahtevaju od polaznika da sami naprave svoju čili pastu, koja je obavezan sastojak mnogih tajlandskih jela, uključujući i kari.

Posle kuvanja tokom jutra, vaši obroci će vam biti posluženi za ručak i ako ste dobro obavili posao, trebalo bi da imate obilan i odličan obrok. Polaznici većine tajlandskih škola kuvanja zadržavaju knjige recepata i svoje kecelje kao suvenire; mnoge tajlandske škole kuvanja takođe imaju pakete tajlandskih začina i kari paste koje polaznici mogu poneti kućama.

Napomena: neke tajlandske škole kuvanja će vam dozvoliti da pozovete porodicu i prijatelje da vam se pridruže na ručku pošto je količina hrane koju ćete pripremiti generalno prevelika za jednu osobu!

Highlight Culinary Classes in Thailand
  • TOP TEN FAMOUS THAI FOOD no image slider
  • Title Images 02 no image slider
  • Title Images 03 no image slider
Highlight Culinary Classes in Thailand
No results found

Please try again with some different keywords.